Hei - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Carlijn Vis - WaarBenJij.nu Hei - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Carlijn Vis - WaarBenJij.nu

Hei

Door: Carlijn

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

14 Augustus 2010 | Noorwegen, Trondheim

Hei allemaal,

De laatste week van mn taalcursus zit er alweer op – het waren ook maar drie weken, maar toch.. ;) Tida flyr!

Behalve braaf studeren vooral ook heel veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we vorig weekend naar Kystens Arv geweest; een klein museum over het vroegere leven aan de Noorse kust. Het museum had ook een eigen loods, waarin ze boten bouwden zoals dat vroeger werd gedaan. We hebben in de fjord gezeild op een van hun boten. Het model waarop wij voeren was gemaakt naar een boottype dat zo’n honderd jaar geleden werd gebruikt. Doordat het vak scheepsbouwer vaak van vader op zoon overging, heeft het ontwerp van de boten door de eeuwen heen weinig verandering doorgemaakt. Hierdoor lijken de boten erg op de oude Vikingschepen. De rest van de dag hebben we doorgebracht met het spelen van Kubb (een traditioneel Scandinavisch spel, waarbij het erom gaat als team zo snel mogelijk alle soldaten van de tegenstander om te gooien) en barbecueën.

Afgelopen weekend hebben we een trip gemaakt naar Søvassli, waar we in een jeugdherberg hebben overnacht. Vlakbij lag een meer, waarin we ’s ochtends een heerlijk verfrissende duiken konden nemen. Het water was namelijk echt heel, heel erg koud..Verder hebben we een prachtige wandeling over de hoogvlakte daar gemaakt. Uiteindelijk met nog drie anderen, zes uur op pad geweest, waarna ons een heerlijke maaltijd wachtte. In de avond veel spelletjes gespeeld en de volgende ochtend weer vroeg op om een kanotocht te maken over het meer en te zwemmen en zonnebaden. Het hele weekend prachtig weer gehad en lekker kunnen bijkomen van de het harde leren door de weeks.

Vanochtend mn eindtoets gehad. Denk dat ik ‘m wel gehaald heb, nu alleen nog de vraag met welk cijfer ;) Vanavond een afsluitende barbecue en feest. En morgen gaan we met z’n dertienen naar een hut. De studentenvereniging hier heeft namelijk 25 hutten, in verschillende groottes, die je als student kunt huren. De hut waar wij nu naartoe gaan ligt niet zo ver van Trondheim, aan een meer. Onder de volgende link zijn een paar foto’s van de hut te vinden: http://org.ntnu.no/koiene/hjemmeside/koiene/flaakoia.php We blijven er tot dinsdag, en als t goed is wordt het weer morgen mooi weer – nu is ’t hier namelijk nogal grijs en koud – maar in Trondheim weet je ’t maar nooit…

Volgende week is de orientatieweek, maar omdat we hier al een paar weken zijn, hebben we de meeste dingen al geregeld en hoeven we alleen met het sociale programma mee te doen, dus als ’t goed is vind ik wel ergens de tijd om jullie te updaten over m’n weekend :) Jullie ook allemaal een fijne weekend gewenst!

Ha det bra!

Oja, ik heb een aantal foto’s online gezet op: hmm dat moet ik nog ff uitzoeken :)

• 15 Augustus 2010 - 07:57

Joke:

Hai Carlijn, wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan maar even heerlijk ontspannen na de taalcurcus. Leuk dat we zo op de hoogte gehouden worden van je reilen en zeilen in Trondheim. Oma en Opa vragen altijd of ik al wat gelezen heb over jou, ga het allemaal vertellen. Hier alles z'n gangetje,ik nog een week werken en dan heerlijk 3 weken vrij, 1 week Sicilie en week Turkije, heb er zin in. Carlijn veel liefs van Joke en ook van Oma, Opaxxxx

• 15 Augustus 2010 - 12:16

Lotte:

Super leuk zeg! Flåkoia ben ik ook geweest, heb je zelf een bordje toegevoegd met "Enschede" erop? ;) Enne, met zijn dertienen in dat hutje?! Ik hoop dat het past... Veel plezier in ieder geval, en tot gauw!

• 16 Augustus 2010 - 09:29

Iris:

Hej zus,
    Klinkt goed allemaal! Weer een lekker bezige bij dus. Ziet er leuk uit die hut. Veel plezier en we bellen :)
    kus

• 16 Augustus 2010 - 16:10

Kim:

Ik begin langzaam toch heimwee te krijgen naar scandinavie als ik je verhalen zo lees. Veel plezier nog daar en blijf nog maar even lekker genieten van de zon.